Kraften i god service och omsorg.

BBT har som mål att alltid erbjuda branschens bästa service.

Transporter


Vi utför transport och representantskap vid begravningsceremonier i hela landet. Vi ombesörjer Transporter till Arlanda flygplats vid både inrikes och utrikes flyg.


Våra bilar utmärker sig genom elegant design och god funktion. Bilarna framförs av utbildad och kompetent personal vilket ger trygga och ansvarsfulla transporter.

Hello world
Hello world

Uppackning av utlandskistor med zinkförslutning

När en svensk medborgare avlider utomlands tar vi hand om hemtransporten av kroppen med största noggrannhet och enligt strikta hygien- och säkerhetsföreskrifter i enlighet med IATA och SBF:s riktlinjer. Vi öppnar transportemballaget och zinkkistan/packmaterialet under säkra förhållanden och genomför identitetskontroll av den avlidne. Vi upprättar även säkerhetsprotokoll och tar hand om själva överföringen från kistan. Allt packmaterial destrueras enligt avtal och enligt de riktlinjer som gäller för hantering av sjukhusens riskavfall.


För att säkerställa hög standard och säkerhet placeras kroppen alltid på plast och vid behov i en kvalitativ bodybag. Våra obduktionstekniker, som är utrustade med skyddsdräkter, granskar och tolkar transportdokumenten, samt om översättning saknas tolkar dokumenten på avsändarlandets språk.

En noggrann journal upprättas där vi dokumenterar kroppens skick, eventuella implantat, tillhörigheter samt möjligheten till visning för anhöriga. Vi hanterar särskilt noggrant situationer där det kan finnas risk för smittsamma sjukdomar. Den avlidne förses med följande ID-märkning: armband, band och text på bodybag.


Vi genomför en noggrann och grundlig sanering av alla ytor, instrument och utrustning.


Dokumenten kopieras och överlämnas till den beställande byrån. Därefter vidarebefordras de till myndigheter som exempelvis polisen, skatteverket och eventuellt krematorium. Kroppen förvaras kylt och säkert i ett låst utrymme tills avhämtning sker. Eventuella tillhörigheter som har noterats förvaras märkta tillsammans med kroppen.

Vi lägger stor vikt vid att säkerställa att varje detalj hanteras korrekt och med omsorg i denna process.

Bårhustjänster.


Vårt företag är stolta över att erbjuda professionella och respektfulla balsameringstjänster för avlidna. Genom vår expertis och erfarenhet inom området kan vi bevara den avlidnes kropp på ett värdigt sätt och ge en varaktig fridfullhet.

Vår skickliga personal använder noggrant utvalda produkter och tekniker för att utföra balsameringen med största precision och omsorg. Genom att tillämpa våra kunskaper inom konservering och kosmetisk förbättring kan vi säkerställa att den avlidna ser naturlig och fridfull ut inför eventuella visningar.

  • Vi tar också hand om kontroll och borttagning av pacemakers och explosiva implantat före kremation, för att säkerställa en säker och problemfri process.

  • Vårt team av erfarna kosmetologer utför kosmetiska åtgärder för att förbättra utseendet vid visningar, och vi har expertis inom rekonstruktion av svårt skadade kroppar.

  • Vi erbjuder även kylförvaring för att säkerställa att de avlidna hålls i bästa skick fram till begravningen eller kremationen.

  • Vi erbjuder också topsning och fingeravtrycksläsning.

Oliver Becker

Bårhusansvarig

Email: oliver.b@bbt-transport.se

Phone: 072-060 80 69

Hello world

Borgerlig officiant

Våra erfarna officianter skapar och framför personligt anpassade ceremonier som speglar den avlidnes liv och värderingar.


På BBT vill vi hjälpa er att hedra den avlidnes liv på ett sätt som känns meningsfullt och personligt för er. Det är en viktig stund som kräver en erfaren och dedikerad borgerlig officiant som kan hjälpa er att skapa en ceremoni som speglar den avlidnes unika personlighet och liv.


Vi tror på att skapa en personlig relation med vår officiant, därför föreslår vi att ni träffar dem minst en gång innan begravningen för att lära känna varandra och gemensamt bestämma upplägget för ceremonin. Vår officiant kommer att ställa frågor om den avlidnes liv och intressen för att skapa ett meningsfullt och minnesvärt tal.


Vi förstår att det kan vara svårt att hantera allt själv under en sådan svår tid, så vi arbetar tillsammans för att hjälpa er att hitta en officiant som passar just era behov.

Vi finns här för att stödja och hjälpa er i varje steg på vägen.

Hello world

Ord från en av våra duktiga borgerliga officianter är Eva-Lena Schönberg.


Vad inspirerade dig att bli en borgerlig officiant?

​- Efter att ha genomgått en sorgkurs och arbetat som representant på begravningar insåg jag att jag ville göra ännu mer. Att få vara så nära de anhöriga i deras sorg är en stor ära, och att kunna skapa ett minnesvärt avsked är en av de mest meningsfulla gåvorna jag kan ge.

​Det är viktigt för mig att de anhöriga får vara aktiva deltagare i arbetet med att utforma minnestalet. Efter att vi har mötts skapar jag ett utkast som vi sedan arbetar tillsammans med, fram och tillbaka, tills de är helt nöjda med det resultat vi åstadkommer gemensamt.


Hur ser ett möte med dig ut?

​- Ett möte med mig sker gärna hemma hos er, är ni flera som ska delta och bor på olika ställen kan vi också ha ett möte via Teams. Innan mötet har jag mailat er lite förberedande frågor som ni kan kolla med era nära och kära i god tid. Jag kan hjälpa till med musikval och om så önskas även ordningen på musiken.

Gravyr


Vi erbjuder gravyrarbete på kistskyltar och urnor i alla olika material. Arbetet med detta sker i våra lokaler och ni är välkomna att komma in med era beställningar till oss.


Vår gravyrmaskin - en lasergravyr LS900 från världsledande Gravograph - graverar in dina minnesord och motiv med millimeterprecision.

Hello world

Bärartjänster


Kistbärning kan beställas genom oss. Vår erfarna och utbildade personal kommer strikt klädda till angiven plats och utför uppdraget på ett vördnadsfullt och ceremoniellt korrekt sätt.

Hello world

Avskedsrum

Vårt avskedsrum är designat för att skapa en lugn och fridfull atmosfär, där anhöriga får möjlighet att tillbringa den tid som behövs för ett avsked fyllt av respekt och minnen.


Vi hälsar dig varmt välkommen till vårt omsorgsfulla avskedsrum i våra

inbjudande lokaler i Sundbyberg. Det är en plats där anhöriga får möjlighet att i stillhet ta ett innerligt farväl av den avlidne.

Vi har försett rummet med högtalare och en bildprojektor för att kunna spela rogivande musik och visa bildspel, om så önskas. Detta skapar en atmosfär som hjälper till att skapa en känsla av lugn och trygghet under avskedet.


För de som önskar ordna en mindre begravningsceremoni, kan vi erbjuda möjligheten att arrangera en intim tillställning för upp till cirka 10-15 gäster.

Detta ger er chansen att hedra den avlidne på ett personligt och

meningsfullt sätt, i en privat och avskild miljö.

Vi strävar efter att vara er pålitliga partner som kombinerar professionalism och medkänsla. Vårt främsta mål är att skapa en trygg och stödjande miljö där ni kan erbjuda era kunder ett värdigt och minnesvärt avsked.

Hello world

Lagerhållning
av kistor & urnor

Vi erbjuder även lagerhållning av kistor och urnor.

Med vårt dedikerade lagerutrymme kan ni vara trygga i vetskapen att era kistor och urnor förvaras på ett professionellt och omsorgsfullt sätt.

Hello world